Az oldal megtekintéséhez engedélyezze böngészőjében a JavaScript futtatását!

Megoldások

Kedvtelési célú hajók


A Marine-Systems rendszerek segítségével nem kell lemondania a XXI. század technikája által nyújtott kényelemről akkor sem, ha Ön éppen nem tartózkodik hajója közelében. Nincs áthidalhatatlan távolság, váratlan problémák.
Rendszereink éberen őrzik hajóját a nap 24 órájában és a hét minden napján még akkor is, ha Ön távol van.

Professzionális felhasználás


A Marine-Systems rendszerek előnyei már az építés során jelentkeznek

Drasztikusan csökken a felhasznált kábelek hossza és mennyisége, rendszerünk elemei ugyanis általában egyetlen kábel segítségével kommunikálnak egymással. Nem szükséges minden érzékelőt és működtető egységet külön kábelekkel ellátni, ugyanis több csomópont létrehozásával az egyes hajórészek minden feladata vezérelhető és az onnan befutó jelek rendszerünk csomópontjain keresztül jutnak el a hajó bármely pontjára. A hajó minden részén megjelenő adat és érték hozzáférhető a rendszer összes terminálján keresztül, így akár a gépészkabinban, a géptérben vagy a parancsnoki hídon. Ugyanígy a rendszerbe kötött egységek távvezérelhetők is a megfelelő jogosultságok birtokában.

A mindennapos üzemeltetés közben is tengernyi előnyét élvezheti a Marine-Systems rendszereknek

Mindig szeretett volna egy olyan személyzetet, amely a nap 24 órájában az Ön hajóján tartja a szemét? Rendszerünk folyamatosan gyűjti a működés során keletkező adatokat és tárolja azokat. Amennyiben eltérést tapasztal, erre felhívja a figyelmet. Nincsen több elmaradt karbantartás vagy elfelejtett olajcsere. Ha meghibásodásra utaló értékeket észlel rendszerünk, haladéktalanul felhívja rá a személyzet figyelmét, még mielőtt a hiba komoly károkat vagy kiesést okozna cégének.
Ön pedig bármikor hozzáférhet az eltárolt adatokhoz, letöltheti őket számítógépére vagy mobiltelefonjára.
A szokásostól eltérő üzemanyag fogyasztási értékeket mér a rendszer? Ha igen, megvizsgálja a használat módját és ha nem indokolt a magas fogyasztás, felhívja a figyelmét egy lehetséges szivárgásra vagy meghibásodásra.
A Marine-Systems rendszerei segítenek spórolni energia költségein is. Miért világítana vagy fűtene olyan helyiségeket, ahol nincs rá szükség? Csak egy gombnyomás, és intelligens üzemmódra válthat. Ekkor a rendszer érzékeli az emberi jelenlétet az egyes helyiségekben és ha szükséges, felkapcsolja a lámpákat, villanykapcsoló nélkül. Amint a világítás már nem szükséges, a rendszer gondoskodik annak lekapcsolásáról. Így energiát és pénzt spórolhat meg - csupán egy gombnyomással.
Kiemelkedő kényelmi funkciók gondoskodnak róla, hogy ne kelljen elveszni a részletekben, hiszen ezekről a Marine-Systems rendszerei gondoskodnak. Például a parti kábel csatlakoztatásakor a rendszer megvizsgálja a bejövő áram fázisirányát és feszültségét.
Amennyiben megfelelőnek ítéli, gondoskodik a segédüzem leállításáról és a parti áram gyűjtősínre kapcsolásáról. A parti csatlakozó kihúzása után a segédgép automatikusan indítható.
De lehetőség van a hajó egyes részein a világítás szabályozására is a környezet fényviszonyainak megfelelően, vagy a hajó napi tartályainak megadott időben történő automatikus feltöltésére.
Amennyiben a hajó vezeték nélküli (WLAN) hálózattal rendelkezik, bizonyos funkciók elérhetőek akár egy mobiltelefon vagy táblagép segítségével is. Természetesen a fenti példa csak néhány a Marine-Systems rendszereinek sokrétű funkciói közül.

Automatizálás a mindennapokban


Gondolt már rá, mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha nem kellene mindent magának csinálni? Intelligens ház megoldásaink ebben segítenek. Fűtés, hűtés, szellőzetés, világítás, távfelügyelet, biztonság...bizza rá nyugodtan a Marine Systems otthoni automata rendszereire!